Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Chrápání boku nepomáhá.

Jak se vyhnout nočnímu chrápání? Spaní na boku nepomáhá.

Odpovědi na otázku

Má přítelkyně taky používá sprej PSSST! a opravdu jí zabral, někdy chrápala, že se otřásal celý barák, ale teď už je klid
mému muži pomohl sprej do krku PSSST!, který si před spaním vždycky stříkne do krku, má pomerančovou příchuť tak ani neprotestuje a já se konečně vyspím
Terapie u lekare
existuje chirurgické řešení - plastika měkkého patra
Skúste vyšší vankúš, alebo existuje tzv. spánkové laboratória, normálne to ale rieši krčiar - ORL alebo rinologická ambulancia, ambulancia pre chrápanie a poruchy dýchania počas spánku.
otázka je, jestli to někomu vadí... pokud ano, zvolte ho pozorovatelem! změnit polohu a zkusit, pozorovatel, Vám to bude bedlivě pár nocí po sobě zapisovat a věřte, že mu to už vadit nebude :-)
silné chrápání je porucha spánku, dá se léčit
Já jsem taky chrápala, až jsem se z toho sama i budila. Začala jsem spát na břiše, "smotaný" polštář pod hlavou, už nechrápu a krásně se mi spí, už bych ani jinak neusnula ... muž nechrápe,řeže celou noc dříví :-)ale na břiše se prý nevyspí...
laserová operace
chce to prohlídku,,bývá to měkké patro,,
Já jsem ta,co doma chrápala.A bylo to asi nosní přepážkou.Mám ji operovanou,vytrhlé polypy a je to dobré.Zkuste kapky proti chrápání nebo navštívte ORL.
Změnit pozici ležení , omezit kouření, omezit alkohol,..
Co zkusit ADENOL kapky proti chrápání?
Jedině ORL. A co spaní na břichu
Na chrápání má vliv nadváha, kouření, alkohol...a u mě speciálně velká únava. Když nepomáhá spaní na boku ani zvlhčený vzduch, tak určitě zajděte k lékař - může jít o banalitku až po něco vážnějšího... Ale na uklidněnou - existuje noho lidí, co řežou, i dam, a nevadí jim to:-)))
Tak mě nabídli vytržení nosních mandlí. Ale na to nejdu. Jediný co mi pomáhá, dát si pod hlavu více polštářů. Třeba dva až tři a pak je to dobrý. Teda do té doby než chytnu rýmu. Přitom fakt nic nepomůže.
Zkuste větrat v ložnici, je dobré spát v chladné místnosti, kde je 16 - 18 stupňů. Dále je dobré omezit kouření, protože zvyšuje tvorbu hlenu v nose a hrdle, dráždí sliznici a omezuje přijímání kyslíku plicemi. Snížit také konzumaci alkoholu, ten zvyšuje uvolnění svalů a tím i chrápání.
Pokud nepomaha nic s dostupných vychytávek tak je potřeba navštivit ORL .
Chrápání. Snad největší postrach společných ložnic. Tisíce zaručených domácích nápadů, jak se zbavit problému silně narušujícího soužití, spolehlivě selhává. Současné poznatky navíc ukazují, že chrápání může mít nejen vážné následky sociální, ale dokonce i zdravotní. Je možné chrápání odstranit? Jaké jsou jeho příčiny? Takové otázky si dnes a denně kladou všichni, jichž se tento problém týká či dotýká. Nejčastěji lze chrápání řešit laserovým zákrokem na měkkém patře (LAUP) eventuelně laserovým zprůchodněním nosu (LAMT).
zkuste se poradit na ORL, jestli nemáte hnutou nosní přepážku
... zkuste prohledat internet, určitě narazíte na spoustu vychytávek.
Dá se to řešit i operativně. Nejdříve bych vyzkoušela nějaké přípravky z lékárny.